Känslor i Poker

En av de saker jag älskar mest om poker är den psykologiska och känslomässiga aspekten av det.

Och jag talar inte om outplaying dina motståndare. Jag talar om den känslomässiga effekt spelet har på dig när du vinner eller förlorar, eller gå på den stora segerrad eller hemsk förlorande strimma.

De flesta spelare spela detta spel med sina hjärtan på sina ärmar. Vad jag menar med det är att de lever och dör med händerna som de spelar. De är helt upprymd när deras pocket ess hålla upp, eller de blir att spola och ta ner en stor pott. Å andra sidan, de är förkrossad när någon slår sin 3 yttre på floden för att ta en kruka ifrån dem, eller när någon ringer preflop med 72o och slår sina höga pocketpar med resan 7s på floden.

Så vad är det med dessa känslomässiga svängningar som jag gillar?

En viktig, ofta förbisedd attribut för en bra pokerspelare är att de stannar i kontroll över sina känslor vid bordet. Oavsett hur glad eller upprörd de tycker om att vinst eller förlust, de upprätthåller rätt köl och behålla kontrollen. Detta gör det möjligt för dem att vara på sitt bästa i alla lägen utan att styras av sina känslor. Emotional poker är oftast dålig poker.

När jag ser en spelare vid mitt bord som är alltför känslomässigt vid bordet, ser jag dollartecken.

Du kommer att upptäcka att en hel del dåliga spelare tenderar att vara de som blir alltför känslomässigt investerade i spelet. På grund av detta, jag hoppas de vinner så många potter som möjligt genom dåligt spel. Inte bara för att det betyder att jag har en bättre chans att vinna de pengarna själv (eftersom det nu är i besittning av en dålig spelare), men också på grund av den inverkan det har på deras psyke.

Och vad gör dåliga, hetsiga spelare tycker efter att de har haft en riktigt bra segerrad, eller efter att de har kammat hem en stor pott av av en uppenbarligen bra spelare? De tror att de är bra! Jag vill att de ska tro att när de förlorar är det bara otur, och när de vinner det är på grund av deras kompetens.

Jag skåla för dem att vinna alla de krukor jag är inte inblandade i!

Kort sagt – låt inte dina känslor styra ditt spel. Både den otroliga höga, och lägsta av de låga känslor kan ha en negativ inverkan på ditt spel genom att antingen a) att du känner dig oövervinnelig, eller b) att sätta dig på tilt.

Håll dig på rätt köl, och låt din poker färdigheter och kunskaper sköta snacket.

This entry was posted on Friday, September 5th, 2014 at 12:52 pm and is filed under Poker. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.